Artikel

Vitaliteitssparen en het vitaliteitspakket

0 4107 Arbo

Het vitaliteitspakket is nieuw en zal geleidelijk in 2012 en 2013 worden ingevoerd. Met de invoering van het vitaliteitspakket verdwijnen er vier fiscale regelingen. Daarvoor in de plaats komen drie nieuwe regelingen.
Vitaliteitssparen en het vitaliteitspakket

Met de invoering van het vitaliteitspakket zullen de arbeidskorting voor ouderen en de doorwerkbonus voor werknemers van 62 jaar en ouder komen te vervallen. Ook de spaarloonregeling en de levensloopregeling zullen ophouden te bestaan. Daarvoor in de plaats komen de werkbonus voor werknemers van 61 jaar en ouder, het vitaliteitssparen en extra stimulering van scholing. Alle oude regelingen zullen, met uitzondering van de doorwerkbonus, in 2012 worden afgeschaft. De nieuwe regelingen gaan per 2013 gelden.

Vitaliteitssparen

De spaarloonregeling en de levensloopregeling zullen opgaan in het nieuwe vitaliteitssparen. Met het vitaliteitssparen kan men fiscaal voordelig sparen. De regeling kent geen opnamedoelen. In tegenstelling tot de spaarloon- en levensloopregeling, die alleen toegankelijk waren voor werknemers, kunnen ook ondernemers (en dus zzp’ers) en resultaatgenieters gebruik maken van het vitaliteitssparen.

 

Begroting 2013

Na de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september 2012, bleken VVD en PvdA de twee grootste partijen. Gezamenlijk pasten zij de begroting voor 2013 aan. In het deelakkoord tussen de twee partijen werd het vitaliteitssparen geschrapt.
 

door Redactie ORnet laatste update:11 okt 2012

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.