Artikel

Wat doet de OR met medezeggenschap na een fusie?

0 1920 Algemeen

Na de fusie moeten we algemene verkiezingen voor de ondernemingsraad houden. Welk traject moeten we daarvoor volgen?

Na een juridische fusie - het opgaan van twee of meer rechtspersonen in één nieuwe - is er sprake van een nieuwe onderneming. Dus ook van een nieuwe OR. Die moet zoals altijd worden verkozen op basis van een reglement. Dat OR-reglement bevat bepalingen voor het verkiezingstraject.

De oude reglementen van de fusiepartners zijn onbruikbaar. Er is immers een nieuwe onderneming. Er moet een nieuw, voorlopig reglement worden opgesteld. Dit staat onder verantwoordelijkheid van de huidige ondernemer. Het is gebruikelijk dat de zittende OR'en daar het voorwerk voor verrichten. Zij behouden tot het aantreden van de eerste nieuwe raad alle medezeggenschapsbevoegdheden.
 
 

door Redactie ORnet laatste update:2 nov 2010

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.