Artikel

Contractuitbreiding in verband met OR-werk

0 4247 Algemeen

Kan een personeelslid tijdelijk contractuitbreiding krijgen voor de uren die hij inzet voor de OR ? Zo ja, in welk artikel kan ik daar iets over vinden?

Het komt inderdaad vaker voor dat OR-leden urenuitbreiding krijgen gedurende de tijd dat zij OR-lid zijn. Dat heeft vaak te maken met het feit dat ze parttimer zijn en door het OR-werk nauwelijks nog toekomen aan het werk waarvoor ze zijn aangenomen. Daarnaast is het niet altijd gemakkelijk invallers te vinden. Door meer uren te geven kan dat probleem worden opgelost.
 
De exacte tekst is niet te vinden in de WOR. Het valt onder de faciliteiten van de OR en wordt in overleg met bestuurder en OR(-lid) afgesproken. Artikel 17 van de WOR gaat over faciliteiten en doorbetaling loon.
 

door Redactie ORnet laatste update:2 sep 2009

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.