Artikel

Rechten OR rond sollicitatiesysteem

0 4485 Algemeen

Wij hebben een intern sollicitatiesysteem (computersysteem plus procedures). Heeft de ondernemingsraad medezeggenschapsrechten als dit systeem wordt gewijzigd, dan wel anders wordt toegepast dan bedoeld?

Concreet: is zo’n systeem te beschouwen als een regeling op het gebied van het aanstellings-, ontslag- of bevorderingsbeleid (art. 27, lid 1e)? De ondernemingsraad heeft instemmingsrecht als de regeling wijzigt. Als het veranderen van het computersysteem inhoudt dat de procedures met betrekking tot intern solliciteren wijzigen en daarmee het aanstellingsbeleid wijzigt, heeft de OR instemmingsrecht. Het zal dan ook aan de inhoud van de wijziging liggen of er instemmingsrecht kan worden geclaimd. Denk aan wijziging in het beleid met betrekking tot de aanstellingsprocedure.
 

door Redactie ORnet

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.