Artikel

Voordelen digitale OR-verkiezingen

1 4392 Algemeen

Onze ondernemingsraad houdt dit jaar verkiezingen. We denken aan digitale verkiezingen. Wat zijn daar de voordelen van?

Digitale verkiezingen komen steeds vaker voor. Het is afhankelijk van uw organisatie of dat voordelig is. Digitale verkiezingen kunnen kostbaar zijn. Als u in een kleine organisatie werkt, is het maar de vraag of de kosten en de baten in evenwicht zijn. Als u veel werknemers heeft die op diverse locaties werken, is het lastiger om met papieren stembiljetten te werken. Stemmen via de computer is dan handiger, maar er zijn meer voordelen:

  • De digitale stembus via een intranet of het internet is langer open. Mensen kunnen dag en nacht stemmen.
  • Als een kiezer meerdere stemmen mag uitbrengen, presenteert het programma het volgende biljet en herhaalt de stemprocedure zich.
  • Met behulp van een programma kan de verkiezingscommissie van de ondernemingsraad de stembus openen en sluiten. Na sluiten van de stembus is de uitslag meteen bekend.
  • U kunt niet alleen nagaan hoeveel stemmen er zijn uitgebracht op een kandidaat, maar ook of er veel mensen van een afdeling hebben gestemd (of juist niet). U krijgt meteen inzicht in waar de OR het meeste leeft.  

Hebben de voordelen u overtuigd, stel dan tot slot de vraag: beschikt iedereen die moet stemmen over een computer?

door Redactie ORnet

Eén reactie

  • # 1

    johan zandvoort

    Een groot voordeel is dat tijdens de verkiezingen tussenstanden bekend zijn van de opkomst en extra acties om aandacht heel snel ingezet kunnen worden. Bij Philadelphia Zorg organiseert stichting kenniswerk (kenniswerk nl) al jaren de online verkiezingen voor OC's en de OR.Tot volle tevredenheid. Ander voordeel is het uitvragen van extra informatie tijdens de verkiezingen en de extra ruimte voor kandidaten om zich online te presenteren door de integratie met Hyves en Facebook.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.