Artikel

OR-kandidaat trekt zich terug

0 3368 Algemeen

Is het mogelijk om je als kandidaat terug te trekken voor de OR-verkiezingen en zo ja, welke officiële handelingen moeten hiervoor verricht worden?

Het is niet bij wet verboden om je terug te trekken uit de OR-verkiezingen. Tevens staat nergens beschreven hoe dit dient te geschieden. Het is in ieder geval goed om als terugtrekkend kandidaat in ieder geval de ondernemingsraad en eventueel de vakbond (mits op vakbondslijst) op de hoogte te stellen. Deze kunnen vervolgens bepalen of ook de achterban en bestuurder op de hoogte gebracht moet worden. Wanneer iemand zich op het laatste moment terugtrekt kan het inlichten van de achterban een goed idee zijn zodat werknemers die op de kandidaat wilden stemmen nog wat tijd hebben om te bedenken wie dan nu hun stem krijgt.

door Redactie ORnet

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.