Nieuws

Berichten over beloningen

0 2100 Algemeen

Hieronder zeven directe links naar recente berichten over (on)gelijke beloning en de invloed van de ondernemingsraad op beloningen.

Slechts 16% van de ondernemingsraden zet het beloningsbeleid van het management op de agenda. Ongeveer driekwart bespreekt dit onderwerp niet, zo blijkt uit het OR Trendonderzoek van Schouten & Nelissen.
 
De werkgroep ‘Gelijke beloning, dat werkt’ constateert dat de OR over aanzienlijke mogelijkheden beschikt om gelijk loon naar gelijk werken te bevorderen. Volgens de werkgroep worden deze mogelijkheden nog te weinig door OR'en gebruikt.
Lees meer>
 
 
Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laat onderzoeken of discriminatie door ongelijke beloning kan worden aangepakt in de Arbowet.
Lees meer>
 
 
Van het nieuwe kabinet krijgen ondernemingsraden van beursgenoteerde ondernemingen adviesrecht bij het vaststellen van het beloningsbeleid van topbestuurders. Het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen is mordicus tegen.
Lees meer>
 
 
Het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen roert zich in de discussie over de beloningen van directieleden. Opvallend genoeg willen de directeuren dat de ondernemingsraad hier meer invloed op krijgt. Zo zou de OR-commissaris standaard lid moeten worden van de remuneratiecommissie.
Lees meer>
Het kabinet moet paal en perk stellen aan de 'torenhoge' salarissen van topbestuurders in het bedrijfsleven, zo stellen FNV Bondgenoten en de CNV Bedrijvenbond. Slechts OR'en van beursgenoteerde bedrijven adviesrecht geven vinden de bonden veel te mager.
 
Er blijft sprake van verschil in beloning tussen mannen en vrouwen in dezelfde functie. Gemiddeld verdienen mannen 18% meer dan vrouwen. Wel is de salarisstijging voor vrouwen dit jaar hoger (3,53%) dan die van de mannen (3,39%).
Lees meer>

 

door Redactie ORnet laatste update:18 mrt 2009

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.