Nieuws

Ondernemingskamer: programmering Radio 1 mag gewijzigd zonder advies OR

0 968 Algemeen

Dinsdag heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam uitspraak gedaan in de zaak die de ondernemingsraad van de NOS had aangespannen.

De OR was van mening dat de NOS-directie hem om advies had moeten vragen aangaande het wijzigen van de programmering van Radio 1. De rechter oordeelde echter dat in onderhavig geval de NOS-directie niet om advies had hoeven vragen, aangezien de NOS de nieuwe programmering niet vaststelt. Dat doet de raad van bestuur van de publieke omroep op voorstel van de zendercoördinator.

Radio 1 kan maandag 25 augustus dus de nieuwe programmering in gaan voeren. Die komt erop neer dat alle middaguitzendingen van het Radio 1 Journaal tussen 12.00 en 13.00 uur worden geschrapt en dat er om 12.00 en 13.00 uur nog slechts een kwartier nieuws wordt gebracht. De samenwerking tussen de nieuws- en de sportafdeling voor de zaterdag- en zondagmiddaguitzendingen wordt beëindigd en vanaf zaterdagochtend 8.30 uur is er gedurende het gehele weekend geen uitzending meer van het Radio 1 Journaal, tenzij er sprake is van 'breaking news'.

Klik hier voor de uitspraak


• Kennismaken met Praktijkblad Ondernemingsraad? Bestel dan nu een introductieabonnement: drie nummers voor maar €9,99
• En abonneer u op de gratis nieuwsbrief van ORnet.nl

door Redactie ORnet laatste update:18 mei 2009

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.