Nieuws

'Gemeenteambtenaren moeten uren inleveren'

3 1572 Algemeen

De Rotterdamse partij Leefbaar Rotterdam wil dat gemeenteambtenaren voortaan 32 uur per week werken in plaats van 36 uur. Hiermee zou de stad 30 miljoen euro per jaar kunnen besparen.

Dat heeft de partij maandag laten weten.

Het voorstel is een alternatief voor enkele bezuinigingsmaatregelen die de gemeente onlangs heeft afgekondigd. Volgens Leefbaar Rotterdam-raadslid Ronald Buijt wordt jarenlang financieel wanbeleid van de zittende partijen VVD en PvdA afgewenteld op de burger. 'Er wordt bezuinigd op gratis openbaar vervoer voor ouderen en op veiligheid. Ook moeten burgers meer belasting betalen', zegt Buijt. Dergelijke maatregelen wil Leefbaar Rotterdam dus terugdraaien en vervangen door arbeidstijdverkorting voor ambtenaren met een beleidsfunctie. 'De arbeidstijdverkorting geldt alleen voor ambtenaren vanaf schaal 8 en niet voor mensen met 'uitvoerende functies' zoals medewerkers aan de balies, stadstoezichthouders en straatvegers', aldus Buijt.

De partij is maandag een offensief begonnen tegen de VVD en PvdA, die volgens Leefbaar Rotterdam verantwoordelijk zijn voor het 'financiële debacle' waar de stad in terecht is gekomen. Vanaf maandag wordt de komende tijd vijf keer per dag een radiospotje uitgezonden op het lokale radiostation waarin kritiek wordt geleverd op het beleid van de VVD en de PvdA.

Rotterdam zit financieel in zwaar weer. Eind september liet de gemeente weten volgend jaar ruim 23 miljoen euro extra te moeten bezuinigen. Dat bedrag komt bovenop de 180 miljoen aan bezuinigingen die in het voorjaar al waren aangegeven.

door Redactie ORnet

3 reacties

 • # 1

  Hans

  Wat denk je van her en der de fractievergoedingen eens wat terug te schroeven, of een wethouder in te leveren....?

 • # 2

  philip

  dit is een heel goed voorbeeld om op de juiste manier te bezuinigen door het gehele land, vooral voor de gemeente amtenaren die creëren voor iedereen die in de omgeving en familie.plus ze gaan ook meer bewegen kunnen geen 36 uur zitten slapen en geld onnodig opmaken van mensen die het harder nodig hebben .

 • # 3

  Marijke

  Wat een geweldig onderbouwde en intelligente reactie, 'philip'. Ambtenaren zijn niet alleen degenen die jouw vuilnis ophalen en je paspoort maken, maar ook de mensen die al die onzinnige ideeën moeten uitwerken waarmee de politiek komt! Vooroordelen blijken nog steeds zó moeilijk uit te roeien. Zucht...

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.