Nieuws

Philips wil sterkere bonuscultuur

1 1901 Algemeen

Philipstopman Frans van Houten wil 7 tot 12 procent van het jaarsalaris variabel maken. Hij wil daarmee een bonuscultuur creëren om werknemers te prikkelen.
Philips wil sterkere bonuscultuur

Daarvoor heeft Philips vorige week een plan voorgelegd aan de vakbonden en ondernemingsraad. Ook wil Philips bonuscriteria meer koppelen aan individuele prestaties in plaats van aan bedrijfsbrede doelen.

Vakbond FNV Bondgenoten heeft laten weten niet te staan springen om het plan. In plaats van een bonussysteem, gekoppeld aan een salarisverhoging van 1,25 procent, zoals Philips voorstelde, ziet de vakbond liever de lonen er structureel 2,5 procent op vooruitgaan. ‘Het instellen van een bonuscultuur leidt niet automatisch tot betere prestaties,’ aldus de vakbond. ‘Bonvendien is een dergelijk systeem niet altijd even eerlijk, mede omdat de beoordeling van werknemers aan duidelijkheid te wensen overlaat.’

door Redactie ORnet laatste update:6 mrt 2012

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • # 1

    Susanne

    JUIST! Dus maar niet doen, dacht ik zo.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.