Nieuws

MediaMarkt past arbeidsvoorwaarden aan zonder overleg

0 2843 Algemeen

MediaMarkt wil een nieuw functiehuis invoeren, zonder dat daarvoor overleg is gevoerd met ondernemingsraad of vakbonden.
MediaMarkt past arbeidsvoorwaarden aan zonder overleg

Dit concludeert FNV Bondgenoten op basis van meldingen die bij de vakbond binnenkomen.

Hiermee houdt het bedrijf zich niet aan de cao Elektrotechnische Detailhandel. ‘In de cao staat klip en klaar wat de rechten van werknemers zijn en wat de minimale beloning en doorgroeimogelijkheden moeten zijn,’ aldus Gea Lotterman, bestuurder bij FNV Bondgenoten.

De reden voor invoering van een nieuw functiehuis is onduidelijk en wordt door MediaMarkt ook niet toegelicht, aldus FNV. ‘Het nieuwe functiehuis dat MediaMarkt wil invoeren lijkt aan willekeur overgeleverd.’

door Redactie ORnet

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.