Nieuws

Belangstellende baas heeft loyalere medewerkers

2 4382 Algemeen

Een beetje begrip van de baas doet wonderen. Dat blijkt uit het 'Beste Werkgeversonderzoek' van Effectory. Medewerkers van de 100 Beste Werkgevers van Nederland zijn erg tevreden over hun werk/privé balans. Het geheim van de beste werkgevers zit hem niet in minder uren werken, maar vooral in het geven van aandacht aan werknemers.

Aan het onderzoek werkten ruim 190.000 respondenten mee uit 300 organisaties. De respondenten zijn ondervraagd over hun werkzaamheden, arbeidsomstandigheden, collega's, leidinggevenden, beloning en ontwikkelingsmogelijkheden. De balans tussen werk en privé wordt beoordeeld met een 6,9. Medewerkers van de 100 beste werkgevers van Nederland krijgen meer persoonlijke aandacht van hun leidinggevenden dan medewerkers van andere organisaties. Dit heeft een positief effect op de beoordeling van hun werk/privé balans.

 “Leidinggevenden die regelmatig in gesprek gaan met hun medewerkers en aandacht aan hen besteden, bouwen een goed contact met hun mensen op. Daardoor zijn persoonlijke omstandigheden beter bespreekbaar, zegt directeur Guido Heezen van Effectory. “Heeft een medewerker bijvoorbeeld een ziek kind thuis, of moeten eens per week de kinderen wat eerder opgehaald worden, dan kan vaak samen een oplossing gevonden worden. De leidinggevende zal eerder geneigd zijn zich flexibel op te stellen, wat heel prettig is voor medewerkers. Zij ervaren hierdoor een betere werk/privé balans."

Begrip tonen loont
Uiteindelijk plukt de werkgever zelf ook de vruchten van deze flexibiliteit: door het tonen van goodwill ontstaat meer loyaliteit. Heezen: "Vaak worden verzuimde uren uit zichzelf gecompenseerd door medewerkers die zich gehoord voelen. De wil om iets terug te doen is groot. Er wordt dus meestal niet minder gewerkt, in tegendeel zelfs. Medewerkers van de 100 Beste Werkgevers geven aan graag een stapje extra te zetten om bij te dragen aan het succes van hun werkgever."

Op woensdag 28 september 2011 worden de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2011 bekend gemaakt in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

door Redactie ORnet

2 reacties

  • # 1

    André Meerkerk

    Dit is al lang bekend, niet echt nieuws. Zie bijvoorbeeld het boek Leiderschap voor Dummies

  • # 2

    Rianne

    Ben het er mee eens dat aandacht van een werkgever een positief effect heeft. Maar waarom ik reageer, is dat ik kriebelig wordt van het woord 'BAAS' en al helemaal als dit in de kop van een artikel staat. Maar dus sowieso, HONDEN HEBBEN BAZEN, IK EEN WERKGEVER !!!

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.