Nieuws

OR: veiligheidsbeleid Thermphos wel aangepast

0 917 Algemeen

Vorige week werd er aandacht besteed aan het veiligheidsbeleid van Thermphos International. Na de dood van twee medewerkers in 2009 zou het veiligheidsbeleid niet aangepast zijn.
OR: veiligheidsbeleid Thermphos wel aangepast

De ondernemingsraad neemt het op voor het bedrijf.

In 2009 kwamen de twee medewerkers om, nadat zij bedwelmd waren door giftige stoffen. Het Openbaar Ministerie legt Thermphos nu dood door schuld ten laste. Volgens de Inspectie doet het het bedrijf nog steeds te weinig om de uitstoot te verlagen.

Volgens de ondernemingsraad is het veiligheidsbeleid van de fosforfabriek wel degelijk aangescherpt na het bedrijfsongeval, zo meldt PZC. ‘Sinds het ongeval zijn er flinke stappen gezet om de veiligheid te verhogen en de uitstoot van gevaarlijke stoffen en metalen terug te dringen.’

door Redactie ORnet

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.