Nieuws

Geschil Van Gansewinkel voor de rechter

0 3020 Algemeen

Van Gansewinkel en medewerkers van het afvalverwerkingsbedrijf treffen elkaar vandaag voor de rechtbank in Rotterdam in een geschil over arbeidsvoorwaarden.
Geschil Van Gansewinkel voor de rechter

Vakbond Abvakabo FNV, die de belangen van de medewerkers behartigt, liet zondag weten het oordeel van de rechter met vertrouwen tegemoet te zien.

Volgens Abvakabo FNV daagde het bedrijf vorig jaar 35 medewerkers uit Rozenburg voor de rechter, omdat zij weigerden akkoord te gaan met nieuwe arbeidsvoorwaarden. In plaats van daarover te onderhandelen met de vakbonden, werden de nieuwe voorwaarden afgesproken met de ondernemingsraad.

,,Van Gansewinkel heeft geen poot om op te staan'', aldus Abvakabo FNV. ,,Als het bedrijf de arbeidsvoorwaarden wil aanpassen, moeten ze bij de vakbond zijn en niet bij de ondernemingsraad. De werknemers staan in hun volste recht om niet akkoord te gaan met deze verschraling.''

door Redactie ORnet

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.