Nieuws

Gratis OR-brochure

0 2265 Algemeen

Deze week hebben alle ondernemingsraden die bij het GBIO zijn geregisteerd, een aardige zending ontvangen. Dit bevat het allerlaatste nummer van het GBIO-magazine, plus een leuke en interessante brochure 'Samen voor een betere OR'.
Gratis OR-brochure

De brochure is een uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Medezeggenschap, een onafhankelijke vereniging van ondernemingsraden. In de inleiding schrijft de voorzitter: ‘Het is makkelijk om een lange lijst met problemen en knelpunten van de ondernemingsraad op te noemen. Dat was twintig jaar geleden zo, en dat is het nog steeds. Daar is inmiddels een complete bibliotheek over vol geschreven. Je zou er bijna moedeloos van worden. Maar wij gaan natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. De NVMedezeggenschap wil het OR-werk helpen verbeteren. Om door de bomen het bos te kunnen blijven zien, maakte onze vereniging daarom deze brochure, met daarin een TopTien van de belangrijkste OR-knelpunten. Kort en helder omschreven, en uiteraard met de nodige tips over hoe het OR-werk in de praktijk is te verbeteren. Niet eenvoudig, maar het kan wel. Met een knipoog, dankzij de cartoons van Arend van Dam, want er mag ook wel eens gelachen worden.'

Het GBIO heeft ervoor gezorgd dat de OR-brochure onder alle bij haar geregistreerde ondernemingsraden is verspreid. U kunt de brochure ook downloaden via onderstaande link.

> Brochure  'Samen voor een betere OR'

door Redactie ORnet

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.