Nieuws

Mogelijk nieuwe kantonrechtersformule

5 2966 Algemeen

Kantonrechters onderzoeken de mogelijkheid van een nieuwe rekenmethode bij kennelijk onredelijk ontslag via het UWV.
Mogelijk nieuwe kantonrechtersformule

Dit meldt het Financieele Dagblad op basis van een interview met kantonrechter Kees Wallis.

Kantonrechters willen de schade die wordt opgelopen met ontslag en de arbeidsmarkt kansen bij de berekening van de ontslagpremie mee laten wegen.

Werknemers die nu ontslagen worden kunnen dit aanvechten bij de kantonrechter. Die past een ‘kantonrechtersformule’ toe, waarbij een ontslagpremie wordt berekend op basis van het aantal dienstjaren.

Nu willen kantonrechters dus dat de schade en de arbeidsmarkt kansen mee gerekend worden. Wanneer iemand jong en hoogopgeleid is, zijn er meer baankansen dan bij een oude laagopgeleide werknemer. De laatste groep zou volgens de kantonrechters meer recht hebben op een hogere vergoeding.

Geef uw mening op LinkedIn.

door Redactie ORnet laatste update:7 aug 2012

5 reacties

 • # 1

  Hans

  Ja goed idee. In weerwil van hetgeen men ons probeert te doen geloven kan een 50 plusser als "afgeschreven"worden beschouwd indien hij/zij onverhoopt ander werk moet gaan zoeken. Er dient dan door de voormalige werkgever diep in de buidel te worden getast !

 • # 2

  Ad

  Eens met Hans.
  Leeftijd/arbeidsduur en kansen op de arbeidsmarkt dienen meegerekend te worden. Het zou toch idioot zijn als ik na 44 jaar werken ontslagen wordt slecht een half jaar mee krijg.

 • # 3

  John

  Op zich een goed plan. Misschien wel zwaarwegender dan de dienstjaren. Als dan ook nog eens de dienstjaren als gewerkte jaren, dus onafhankelijk van bij welke werkgever, geteld worden zijn we volgens mij waar we zijn moeten. Dan wordt het voor mensen die van baan (hebben moeten) wisselen eenvoudiger en behouden de vergoeding waar ze recht op hebben. Uiteraard tel je dan weer vanaf een eerder verkregen vergoeding opnieuw.......

 • # 4

  Walter

  Zeer goed plan. Tevens zou de thuis situatie bekeken moeten worden. Zijn er nog thuis wonende kinderen. Studerende kinderen etc.

 • # 5

  Nel

  discriminatie op leeftijd, al of niet positief, kan niet meer in deze maatschappij, maar werkjaren, losgekoppeld van het laatste dienstverband zou een passender criterium zijn als het gaat om duur van een eventuele WW uitkering.
  De politiek die nu richting verzwaring lasten werkgever vaart en een (mogelijk) 6 maanden uitkering door werkgever wil oormerken als opleidingsbudget c.q. investeringsbudget in het vinden van ander werk is uiteraard bezig met bezuinigen op de pot sociale lasten, die overigens gewoon gevuld wordt door werknemers en werkgevers (omslagstelsel)

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.