Nieuws

Personeel Neckermann boos op OR

3 2296 Algemeen

Werknemers van postorderbedrijf Neckermann zijn boos op de ondernemingsraad van het bedrijf.

Dit vanwege het akkoord dat de ondernemingsraad sluit met de directie over het sociaal plan rond de komende ontslagronde. De OR geeft aan geen andere mogelijkheden te zien. Eerder bleek dat de 150 medewerkers die dit jaar moeten vertrekken bij hun ontslag amper geld mee krijgen.

De directie wil niet verder praten met de vakbonden, geeft FNV Bondgenoten aan. Directeur Kurt Staelens ontving eerder honderden handtekeningen van actievoerende werknemers, voor een beter sociaal plan. Of verdere acties volgen, wordt deze week besproken.

 

door Redactie ORnet laatste update:17 jul 2012

3 reacties

 • # 1

  Hans van Dongen

  Een Sociaal Plan met vakbonden afgesloten is richting een rechter (in een ontbindingsverzoek of bij een kennelijk onrdelijk ontslag) een steviger verhaal dan een Sociaal Plan slechts afgesloten met een OR terwijl de gesprekken met vakbonden niet of niet serieus genoeg zijn verlopen en/of de OR haar achterban onvoldoende heeft gepolst. Lukt vakbondsoverleg niet alsnog dan is de rechterlijke tussenkomst geen leuk vooruitzicht maar wel een optie.

  Sterkte aan de werknemers en ook aan de "dappere" OR-leden in deze beroerde tijden.

  Hans van Dongen / Steunpunt Arbeidsaaken / 5-7-2012

 • # 2

  Nicole

  Vraag is waarom kiest de OR hiervoor? Is er geen geld, dat lijkt me niet. Is er dan misschien een goed akkoord om medewerkers te begeleiden van werk naar werk. In dit artikel staat alleen wat er niet is ,maar waar zijn de feiten waar de OR 'ja' op heeft gezegd?

 • # 3

  Lisa Oudolf


  De OR van Thomas Cook, de reisorganisatie waaronder Neckermann Reizen valt, zou het op prijs stellen als in vervolgartikelen naar voren komst dat het hier Neckermann postorderbedrijf betreft.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.