Nieuws

PostNL neemt meer tijd voor reorganisatie

0 695 Algemeen

PostNL neemt langer de tijd voor een ingrijpende reorganisatie waarbij honderden vestigingen de deuren sluiten. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De rest van dit jaar zullen geen bestelkantoren meer worden gesloten, met uitzondering van twee waarvan het pand al is verkocht. Ook worden geen nieuwe sorteercentra meer geopend.

Verzoek van de ondernemingsraad

PostNL wil de voorbereiding van de postbezorging, waarvoor nu nog ongeveer 300 kantoren in gebruik zijn, concentreren in negen grotere centra. Die ingrijpende operatie, waarvoor het bedrijf circa 2 jaar had uitgetrokken, begon in januari maar werd in april op verzoek van de ondernemingsraad stilgelegd.

Aanleiding daarvoor was een stroom klachten over trage postbezorging. Volgens een woordvoerder van PostNL is de overgang naar het nieuwe systeem een enorme operatie, die in de praktijk ingewikkelder is gebleken dan voorzien. Daarom is besloten er meer tijd voor te nemen, aldus de zegsman.

Reorganisatie

De afgelopen tijd heeft PostNL met de ondernemingsraad overlegd over het vervolg van de reorganisatie. Dit najaar verwacht het bedrijf een besluit te nemen, waarbij de kwaliteit van de postbezorging voorop staat. Afstel is geen optie. ,,Het oude systeem is onbetaalbaar'', aldus de woordvoerder.

De komende tijd wordt nog bekeken wat er nodig is om het proces verder in goede banen te leiden. ,,Een situatie zoals die zich in april voordeed, kunnen we ons niet nog een keer veroorloven'', aldus de zegsman. Hij kon niet zeggen hoeveel de vertraging van de reorganisatie het bedrijf gaat kosten.

door Redactie ORnet

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.