Nieuws

Reorganisatie moet Air France-KLM uit het rood halen

1 1430 Algemeen

Air France-KLM gaf in juni al aan te willen reorganiseren en nu is bekend gemaakt dat de luchtvaartmaatschappij in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers beland. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie zette een negatief resultaat in de boeken van 895 miljoen euro.
Reorganisatie moet Air France-KLM uit het rood halen

Het verlies in het tweede kwartaal komt vooral door een voorziening van 368 miljoen euro vanwege een reorganisatie en een waardeverlies op derivaten, zoals termijncontracten om de schommelingen in de olieprijs op te vangen, van 372 miljoen euro. Air France-KLM wist het operationele verlies te verkleinen tot 66 miljoen euro, tegen 145 miljoen euro een jaar geleden. De omzet steeg met 4,5 procent tot 6,5 miljard euro.

Air France-KLM kondigde eerder dit jaar een reorganisatie aan, waarmee de komende jaren een besparing van ongeveer 2 miljard euro moet worden bereikt. Daarvan moet ongeveer 700 miljoen euro door KLM worden gerealiseerd, de rest van de operatie wordt bij het Franse deel gerealiseerd.

Hartman verwacht nog altijd dat de reorganisatie bij KLM zonder gedwongen ontslagen kan worden afgerond. ‘Garanties kunnen we niet geven, als de crisis in Europa verder verdiept kan de situatie natuurlijk veranderen. Maar op dit moment zien we geen reden om onze uitgangspunten te aan te passen.’

Door de onzekerheid over de economie en de olieprijs is het volgens Air France-KLM moeilijk een voorspelling te doen voor de resultaten in de rest van het jaar. De reorganisatie moet in de komende maanden wel zijn vruchten af gaan werpen. De luchtvaartcombinatie mikt in de tweede helft van het jaar daarom op een verbetering van het operationeel resultaat ten opzichte van de tweede helft van 2011. In die periode bedroeg het operationeel resultaat 195 miljoen euro.

Hartman is ‘voorzichtig optimistisch’ over de ontwikkelingen in de komende 2 maanden. ‘Veel verder kunnen we niet vooruitkijken, maar juni was boven verwachting en juli was hopelijk ook een prachtige maand.’

door Redactie ORnet

Eén reactie

  • # 1

    tjonkobonko

    dit klopt allemaal wat hier staat, ik ben het er mee eens, en ik weet wel waar ik het over heb!!!! ik heb de hoogste intelligentie sinds einstein!

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.