Nieuws

Veel lang verzuim door arbeidsongevallen

0 727 Algemeen

Een derde van de arbeidsongevallen leidt tot verzuim van langer dan één maand. Eén op de tien werknemers verzuimt langer dan een half jaar.
Veel lang verzuim door arbeidsongevallen

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksinstituut TNO, dat maandag is gepubliceerd. Het gaat over 2010, toen in totaal 224.000 werknemers te maken kregen met een arbeidsongeval met letsel en verzuim tot gevolg. Het aantal arbeidsongevallen is sinds 2005 stabiel, aldus TNO.

Van alle werknemers was 3,2 procent in 2010 het slachtoffer van arbeidsongevallen met lichamelijk letsel en/of geestelijke schade en verzuim van minstens één dag. Ongeveer 3800 arbeidsongevallen hadden een ziekenhuisopname tot gevolg. In 75 gevallen was er een dodelijke afloop te betreuren.

door Redactie ORnet

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.