Nieuws

Belgische verpleegsters ontslagen na alcoholgebruik tijdens werk

2 1327 Algemeen

Alcohol drinken tijdens werkuren is natuurlijk niet toegestaan. Toch neemt de Vlaamse christelijke vakbond ACV het op voor zes verpleegsters uit het Belgische Aalst, die op staande voet zijn ontslagen nadat zij tijdens hun nachtdienst hebben gedronken.
Belgische verpleegsters ontslagen na alcoholgebruik tijdens werk

Nadat een verpleegster had vernomen dat ze zwanger was, besloten de verpleegsters van rusthuis De Hopperank dat te vieren door twee flessen cava (alcohol percentage van 10,8 tot 12,8%) te nuttigen. Twee van de verpleegkundigen hadden nachtdienst, de andere vier waren uitgenodigd.

Volgens ACV zijn de verpleegkundigen wel degelijk de fout ingegaan. ‘Maar ontslag op staande voet vinden we als maatregel behoorlijk overdreven. Waarom geen blaam of een andere soort waarschuwing?’, aldus Diane van Cauter van ACV in De Morgen.

‘De twee hebben eerst hun ronde gedaan alvorens een druppel te drinken. Ze hebben de nodige medicatie toegediend en de volgende ochtend ook alle medicatie klaargelegd voor de dagploeg. De bewoners hebben op geen enkele manier last ondervonden van de drink’, verklaart Van Cauter verder.

Aanstaande donderdag hoopt de vakbond het bestuur op andere gedachten te brengen, wanneer dat niet lukt, stapt de vakbond naar de rechter.

door Redactie ORnet

2 reacties

  • # 1

    Bart

    Ik mag hopen dat de zwangere verpleegster niet meegedronken heeft!

  • # 2

    Inspecteur Blaauw

    Is er wel eens onderzocht hoeveel de directie tijdens de functie nuttigt op gemeenteborrels, recepties, lunches etc etc...

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.