Nieuws

COR krijgt geen antwoorden van gemeente Rotterdam

1 1844 Algemeen

De Centrale Ondernemingsraad van gemeente Rotterdam is gefrustreerd door de houding van de bestuurder tegenover de medezeggenschap.
COR krijgt geen antwoorden van gemeente Rotterdam

Bij de ‘organische’ aanpak van de reorganisaties zouden bestuur en ondernemingsraden gelijk optrekken, zo was door de gemeentesecretaris beloofd. ‘In de praktijk komt daar niets van terecht’, vertelt Yvonne Geljon aan Praktijkblad Ondernemingsraad.

Antwoorden

Tevens laat de COR weten dat de gemeente geen antwoorden geeft op vragen die zij stellen. Zo wilden zij meer informatie over de financiële onderbouwing van de cijfers. Antwoorden kwamen er niet. Op de vraag of de gemeente een strategisch personeelsbeleid heeft, kwam wel antwoord. ‘Dat blijkt er niet te zijn’, aldus een verontwaardigd COR-lid tijdens een interview met Praktijkblad Ondernemingsraad.

Bezuinigen

Gemeente Rotterdam moet 20 procent bezuinigen. In 2015 moet bijna tweehonderd miljoen euro structureel worden bezuinigd op de eigen organisatie. Vóór deze aankondiging was Rotterdam al aan het reorganiseren, waardoor zeshonderd voltijdbanen verdwenen. Met de nieuwe reorganisatie gaan nog eens 2.450 arbeidsplaatsen verloren.


In Praktijkblad Ondernemingsraad staat binnenkort een uitgebreid interview met de centrale ondernemingsraad van de gemeente Rotterdam.

door Redactie laatste update:28 aug 2012

Eén reactie

  • # 1

    Ei-opener

    De langgediende hebben hun en de baantjes al veiliggesteld, alle nieuwe jonge aanwas zal als eerste verdwijnen, daarnaast is er eindelijk reden om de kritische medewerkers de deur te wijzen. Van preventief naar reactief dus geen toezichthouders meer op een plek waar het nu al niet veilig is.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.