Nieuws

Reorganisatie duur voor PostNL

0 837 Algemeen

De reorganisatie die onlangs is stopgezet en de moeilijke economische omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat de cijfers dit kwartaal weer tegenvielen bij PostNL.
Reorganisatie duur voor PostNL

Foto (ANP): Om de kwaliteit van de postbezorging te waarborgen heeft PostNL de voorgenomen reorganisatie in april stopgezet.

PostNL zag de onderliggende omzet vorig kwartaal met 0,2 procent dalen tot 1,02 miljard euro. Het cash bedrijfsresultaat zakte met 60 procent tot 10 miljoen euro. Het bedrijf realiseerde een winst van 43 miljoen euro.

De prestaties van het postbedrijf stonden afgelopen kwartaal onder druk door extra kosten en vertraging in de reorganisatie. De reorganisatie kostte PostNL afgelopen kwartaal 9 miljoen euro. Daarnaast gaf het bedrijf, dat vorig jaar werd afgesplitst van TNT, 6 miljoen euro aan het doorvoeren van het merk PostNL.

Volgens bestuursvoorzitter Herna Verhagen zette de zwakker dan verwachte start van het jaar door in het tweede kwartaal. Ze verwacht dat PostNL uiterlijk in het vierde kwartaal een beslissing neemt over het verdere verloop van de reorganisatie. Die werd in april stilgelegd door de ondernemingsraad. Aanleiding daarvoor was een stroom klachten over trage postbezorging. Volgens een woordvoerder van PostNL is de overgang naar het nieuwe systeem een enorme operatie, die in de praktijk ingewikkelder is gebleken dan voorzien. Daarom is besloten er meer tijd voor te nemen.

Het postbedrijf houdt vast aan de eerdere prognose dat het cash bedrijfsresultaat dit jaar uitkomt op 110 tot 160 miljoen euro. Het bedrijf rekent er daarbij op dat het resultaat aan de onderkant van die bandbreedte uitkomt, omdat de vertraagde reorganisatie tot minder besparingen en extra kosten leidt in 2012. De vooruitzichten zijn verder afhankelijk van de uiteindelijke voortgang in de reorganisatie.

door Redactie ORnet

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.