Nieuws

Vakbond kritisch over hulp USG bij reorganisatie defensie

0 1420 Algemeen

De vakbond voor defensiepersoneel reageert kritisch op de reorganisatie, waarbij Defensie de hulp van uitzender USG People heeft ingeschakeld om 6000 boventallige werknemers aan een baan te helpen.
Vakbond kritisch over hulp USG bij reorganisatie defensie

Foto (ANP): Militairen in actie bij een oefening.

USG People gaat Defensie helpen om 6000 medewerkers aan de slag te krijgen nadat zij hun baan bij defensie verliezen. Dit is onderdeel van de grootste reorganisatie uit de geschiedenis van de krijgsmacht, waarbij 12.000 functies vervallen.

Twijfels
‘We zijn natuurlijk blij dat er een professioneel bureau wordt ingezet’, reageert Jean Debie van de vakbond voor defensiepersoneel. ‘Maar het gaat om mensen die soms wel 30 jaar bij Defensie hebben gewerkt en competenties en kennis hebben in werk dat niet direct vergelijkbaar is met banen in de burgermaatschappij. Wij hopen dat er voldoende capaciteit voor de begeleiding is bij de voorziene pieken in 2013 en 2014.’

Baanbehoud
Na de zomer moet duidelijk worden hoe de reorganisatie precies wordt uitgevoerd en wie zijn baan houdt en wie niet.

door Redactie ORnet laatste update:28 aug 2012

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.