Artikel

Schriftelijke communicatie met de achterban

1 4324 OR-organisatie

Het OR-jaarverslag en het beleidsplan worden niet alleen door de achterban gezien, maar ook door de buitenwacht. Het is daarom belangrijk dat naast een solide inhoud, ook aandacht wordt besteed aan de vorm. Enkele tips.

Boodschappen komen sterker over wanneer deze in een aantrekkelijke vorm zijn gegoten. Zelf knutselen is niet aan te raden. Ontwerpen en vormgeven is een vak dat door vakmensen dient te worden uitgevoerd. De meeste grote bedrijven beschikken wel over een afdeling communicatie, die de ondernemingsraad op weg kunnen helpen met het vinden van een vormgever of grafisch ontwerpers. De uurprijs van zo’n zelfstandig ontwerper is meestal veel lager dan die van een groot bureau. Veel grotere bedrijven hebben bovendien wel een Neerlandicus in huis die de tekst kan lezen en corrigeren. Want een prachtig vormgegeven beleidsplan met een onleesbare inhoud heeft evenmin weinig zin.

Tips

- hou het kort
- maak zinnen niet te lang
- maak het leesbaar, smeuïg en vooral ook leuk
- vermeld naam en adres van het bedrijf
- bezuinig niet op vormgeving
- hou rekening met en gebruik de huisstijl van de onderneming
- wees creatief
 

Zie ook:
- Hoe maak je een jaarverslag?

door Redactie ORnet laatste update:11 okt 2010

Eén reactie

  • # 1

    Carst de Kock

    Tip voor de vormgeving: wij liften jaarlijks mee met ons personeelsblad. Het is een inlegvel van 4 pagina's in dezelfde lay-out als het personeelsblad, met een eigen voorpagina. Zo kost het ons heel weinig en krijgt het toch de aandacht, omdat ons personeelsblad goed gelezen wordt.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.