Artikel

Stage lopen bij de ondernemingsraad

0 2887 OR-organisatie

De ondernemingsraad van PostNL heeft verschillende acties ondernomen om de postbezorgers meer te betrekken bij de medezeggenschap. De OR richtte speciaal voor de postbezorgers een klankbordgroep op en gaf hen de mogelijkheid om een snuffelstage te lopen.
Stage lopen bij de ondernemingsraad
Foto: ANP Foto

 

Dit blijkt uit het jaarverslag van de ondernemingsraad.

In 2003 besloot PostNL postbezorgers in dienst te nemen, die geleidelijk aan de postbode zullen vervangen. De nieuwe postbezorgers waren echter niet echt vertegenwoordigd in de medezeggenschap van het bedrijf. De ondernemingsraad besloot hier iets aan te doen. In 2010 werd de klankbordgroep Postbezorgers opgericht. Alle bijeenkomsten die werden georganiseerd waren succesvol. Er werden diverse onderwerpen besproken en de opkomst was steeds groot. ‘De postbezorgers schroomden niet om de afvaardiging van het bedrijf, die een aantal keer het nieuwe bedrijfsmodel kwam toelichten, het vuur aan de schenen te leggen,’ zo is te lezen in het jaarverslag van de ondernemingsraad.

Een aantal postbezorgers was zo enthousiast over de klankbordgroep, dat de ondernemingsraad in 2011 besloot dat postbezorgers zich konden aanmelden voor een snuffelstage bij de ondernemingsraad. Zo konden zij zich meer in de medezeggenschap verdiepen. ‘Na wat te hebben “gesnuffeld” aan verschillende werkgroepen van de OR, waren zij klaar voor het echte werk: meedraaien in de medezeggenschap.’ Diverse postbezorgers zijn aangeschoven bij werkgroepen van de ondernemingsraad en de onderdeelcommissies.

door Redactie ORnet laatste update:19 jul 2013

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.