Artikel

Communicatie met de achterban

0 8470 OR-organisatie

Regelmatig contact met de achterban maakt een OR sterker. Een ondernemingsraad die zich gesteund weet door zijn collega's en die weet wat er speelt binnen verschillende afdelingen staat veel sterker in het overleg met de directie.
Communicatie met de achterban
Foto: 123 RF
Hierbij een overzicht van een aantal artikelen uit ons archief die een OR helpen om de communicatie met de achterban te versterken.

Tips voor betere band met achterban

Een aantal concrete tips op een rij om als OR het contact met de achterban te verbeteren.
Lees meer»

Een leesbaar jaarverslag

De communicatieve waarde van een jaarverslag valt of staat met de leesbaarheid ervan. Hieronder enkele eenvoudige tips die de leesbaarheid bevorderen:
Lees meer»

OR-nieuwsbrief

Veel OR'en doen schriftelijk mededelingen aan de achterban. Soms noemen ze het eenvoudig OR-nieuwsbrief, soms geven ze namen als De Spreekbuis of Inspraak. De vorm kan variëren van een simpel A4-tje tot een vierkleuren-drukwerkje.
Lees meer»

Creatief met de achterban

Het enthousiasmeren van medewerkers om zich kandidaat te stellen voor OR-verkiezingen is vaak niet eenvoudig. Geen interesse, geen tijd, of eenvoudigweg geen betrokkenheid met het OR-werk zijn enkele van de redenen. Toch kan de OR veel doen om potentiële kandidaten en de kiezers over de streep te trekken. Lees meer»

door Redactie ORnet laatste update:16 sep 2014

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.