Artikel

Reorganisaties passiekiller op het werk

0 1708 Strategie

Uit onderzoek van ABVAKABO FNV blijkt dat stress rond voortdurende reorganisaties een belangrijke passiekiller in het werk zijn. Ruimte en vrijheid (65,4%) om het werk zelf vorm te geven, waardering en aandacht en voldoende uitdaging scoren het hoogst als passiemakers.

De ABVAKABO FNV heeft naar aanleiding van internationale vrouwendag een internetenquête gehouden onder vrouwelijke leden en niet-leden. Abvakabo FNV zoekt naar de randvoorwaarden die nodig zijn om vol en met passie voor hun werk te kunnen gaan.
 
Gebrek aan waardering bederft werkplezier
75,2% geeft aan dat gebrek aan waardering van de leidinggevende de meeste invloed heeft op hun werkplezier. 76% van de vrouwen vindt dat organisaties zonder passie geen bestaansrecht hebben, 89,3% vindt dat passie in het werk niet voorbehouden is aan hoger opgeleiden. 72,9% vindt recht op persoonlijke ontwikkeling belangrijk om passie in het werk aan te wakkeren. Een opvallende randvoorwaarde die genoemd werd voor het bevorderen van passie in het werk, is invloed op benoeming van het middle management. Deze managementlaag heeft voor veel mensen een beslissende invloed op werkplezier.
 

door Redactie ORnet laatste update:14 sep 2010

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.