Laatste nummer

December 2014 -
Veilig werken begint bij jezelf

POR 11/12 2014

Bij metaalbedrijf LDMBrass komen ernstige ongelukken niet meer voor. De ondernemingsraad is mederegisseur van de nieuwe veiligheidscultuur. De OR vertelt hierover in het decembernummer.

Interview Hubert Smeets, OR-voorzitter NRC
Eerder dit jaar stond de ondernemingsraad van NRC bij de rechter vanwege de benoeming van een werknemerscommissaris. In dit nummer vertelt OR-voorzitter Hubert Smeets over de relatie tussen OR, aandeelhouders, directie en commissarissen.

Voor/Tegen
Op ORnet plaatsten we de poll: 'Een rechtszaak van de OR tegen de bestuurder is een slechte zaak.' Van de bezoekers die reageerden was driekwart het oneens met deze stelling. In het decembernummer een voor- en een tegenstander aan het woord. Je kunt je mening nog steeds geven via de poll.

Geen ondernemingsraad
Bij kinderopvangorganisatie Het Buitenschoolse Net gaan bestuurder en medewerkers voor ‘moderne’medezeggenschap in de vorm van sociocratie, met bijzondere resultaten én een OR-vrijstelling van de SER. Directeur Monique Wösten vertelt hierover en ook personeelsfunctionaris Angelique Kersten vertelt haar ervaringen. Joep Bertrams werd dit keer door deze situatie geïnspireerd voor Joeps Loep.

Deze maand gaat het praktijkkatern over efficiënt werken als ondernemingsraad.