Onderwerp: Algemeen

Algemeen
OR: reiziger slachtoffer van omvorming ProRail

De ondernemingsraad van ProRail heeft zich in duidelijke bewoordingen uitgesproken tegen de omvorming van de organisatie. Het opheffen van de bv zou volgens de OR tot meer kosten voor de spoorbeheerder leiden en als gevolg daarvan zou de prijs van treinkaartjes stijgen, zo meldt het Financieele Dagblad.

Algemeen
Vertegenwoordiger van alle belangen

Als ondernemingsraad krijg je regelmatig te maken met de raad van commissarissen. Een deel van de bezetting mag je zelf voordragen. Wat doet deze voordrachtscommissaris en welke misverstanden bestaan er over deze functie?

Algemeen
FNV pleit voor ondernemingsraad Toverland

FNV Recreatie dringt er bij pretpark Toverland op aan om een ondernemingsraad op te richten. Toverland beschikt wel over een personeelsvertegenwoordiging, maar dit is voor de vakbond niet voldoende, schrijft attractieparkplatform Looopings.

Algemeen
Overname PostNL lijkt van de baan

Een overname van PostNL door Bpost brengt te veel risico’s met zich mee. Bestuur en commissarissen van het Nederlandse postbedrijf hebben daarom besloten een finaal overnamevoorstel van de Belgische branchegenoot af te wijzen. Ook de OR liet al eerder weten weinig te zien in de overname.

1 2 3 19