Onderwerp: Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Jongeren stromen in en zoeken een nieuwe baan, werknemers verliezen hun baan en gaan op zoek naar een nieuwe baan, ouderen stromen uit. Maatschappelijke ontwikkelingen hebben invloed op de arbeidsmarkt, zo neemt de arbeidsparticipatie en het arbeidsaanbod van 50-plussers toe. Op deze pagina lees je alles over de arbeidsmarkt en aanverwante onderwerpen als strategie, ontslag, pensioen en de overige wetten (naast de WOR) die betrekking hebben op de Ondernemingsraad.

Artikelen over arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
OR KLM eist rem op groei flexwerkers

De OR van KLM wil een einde aan de ‘snelle groei’ van de inhuur van flexwerkers bij KLM. Daarover diende maandag een rechtszaak. De toename van het aantal uitzendkrachten vergroot de druk op het vaste personeel, zegt de OR, die zich ook zorgen zegt te maken over onzekerheid voor flexwerkers.

Arbeidsmarkt
Ondernemingsraad PostNL steunt afwijzing Bpost

De centrale ondernemingsraad (COR) van PostNL ondersteunt de afwijzing van het bod van Bpost door het bestuur van het postbedrijf. Het voorstel van de Belgen is volgens voorzitter Cees Degeling ,,niet in het belang van PostNL en zijn medewerkers, en ook niet in het belang van de Nederlandse samenleving”.

Arbeidsmarkt
Huis voor Klokkenluiders ontvangt honderden adviesverzoeken

Sinds de start op 1 juli 2016 hebben honderden melders van misstanden zich gemeld bij het Huis voor Klokkenluiders, meldt de organisatie. In het eerste kwartaal ontving het Huis maar liefst 338 adviesaanvragen. In 43 gevallen bleek het om een klokkenluiderszaak te gaan, in 120 gevallen niet en in 175 gevallen vroeg de situatie om nadere toelichting.

1 2 3 233