Arbeidsvoorwaarden vaker onderling geregeld

1

Afspraken over arbeidsvoorwaarden maken werknemers en leidinggevenden
steeds vaker zelf. Onderhandelen over arbeidsvoorwaarden wordt steeds
belangrijker, maar werknemers zijn nog steeds niet goed op de hoogte van alle
mogelijkheden. 

Dit blijkt uit de monitor Arbeidsvoorwaarden en Arbeidsverhoudingen op Ondernemingsniveau 2007 (AVON) van TNO naar ontwikkelingen in arbeidsrelaties in Nederland.
 
Het onderhandelen tussen werknemer en leidinggevende over arbeidsvoorwaarden wordt steeds belangrijker, naast het blijvende belang van de CAO komt doordat het ‘psychologische contract’ tussen werknemer en leidinggevende terrein wint op het ‘formele arbeidscontract’. CAO’s bieden bovendien speelruimte om op lagere organisatieniveaus maatwerkafspraken te maken. De arbeidsrelatie biedt mogelijkheden voor het regelen van zaken als flexibiliteit en employability.
 
Onbekende arbeidsvoorwaarden
Een aantal arbeidsvoorwaarden worden in eerste instantie niet belangrijk gevonden door werknemers en leidinggevenden, zo blijkt uit het onderzoek. Wanneer deze eenmaal worden aangeboden, winnen ze wel aan belang. Dat geldt bijvoorbeeld voor resultaatgerichte beloning en cao’s met keuzemogelijkheden, de zogenaamde ‘cafetaria-cao’s’.

 


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

1 reactie

  1. Toch jammer dat je niet alles kunt bekijken zoals het TNO rapport m.b.t. onderzoek Cafetria CAO’s of bevoegdheden OR bij arbeidsvoorwaarden.

    Beide linken werken niet.

Reageer