Begrip OR ING voor afwijzen sociaal plan

0

De Centrale OR van bankverzekeraar ING heeft begrip voor het afwijzen van een nieuw sociaal plan door het personeel. ‘Het sociaal plan kan inderdaad een stuk beter’, vindt COR-voorzitter Josine Sips. De werkgever moet volgens haar meer aandacht besteden aan ‘schrijnende gevallen’. 

Bankverzekeraar ING is flink aan het reorganiseren. De komende jaren worden duizenden banen door het bedrijf geoutsourced. Ook schrapt ING in totaal 5500 arbeidsplaatsen. Eind vorige week wezen de vakbondsleden bij de bankverzekeraar het onderhandelingsresultaat over een nieuw sociaal plan voor de boventalligen af. Veel ING’ers vonden het sociaal plan te abstract. COR-voorzitter Josine Sips kan deze kritiek volgen. ‘Het plan kan duidelijker worden ingevuld.

Vooral voor schrijnende gevallen, groepen werknemers die niet meer goed meekomen, moeten in het sociaal plan oplossingen komen. Door goede begeleiding en opleiding moet ING zorgen dat deze mensen interessant blijven voor bedrijf en maatschappij.’

In september starten de bonden en de ING nieuwe besprekingen. Totdat er een nieuw akkoord is, blijft het oude sociaal plan van kracht.

Zie ook:
Rol OR bij sociaal plan
Checklist: OR en sociaal plan

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer