CNV: ‘slechte managers bijscholen’

0

Het CNV roept zijn leden op om slecht functionerende leidinggevenden op cursus te sturen. De vakcentrale biedt zelf de cursus aan en levert zelf de docenten.

Op dit moment zijn opleiding en coaching van het management nog zaken waarover de bedrijfstop in samenspraak met de afdeling personeelszaken beslist. De vakbeweging heeft hier nauwelijks invloed op. Henk Paas, voorzitter van vakcentrale CNV, verwacht echter dat hier verandering in komt. Bovendien denkt hij dat slechte managers graag `een lesje willen leren` van CNV-leden. De eerste cursusdag is gepland op 21 november. Paas: "Wij hebben een grote bak vrijwilligers paraat."
 
Werkplezier
De geboden curssussen maken deel uit van het CNV-offensief om het werkplezier in Nederland te vergroten. De vakcentrale meent dat slecht functionerende leidinggevenden een bron van ergernis zijn bij veel leden. Uit een eigen onderzoek blijkt dat een op de zes CNV`ers met tegenzin naar het werk gaat. Vaak is het negatieve oordeel over de baas daarbij een belangrijk argument.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer