Hoe groot moet een werkplek zijn?

1

“Wat is het minimale aantal vierkante meters per werkplek van werknemers? Onze ondernemingsraad heeft het antwoord nodig in verband met een vraag vanuit de achterban.”

Ondernemingsraden en hun VGW-commissies worden geacht zich bezig te houden met het arbobeleid en niet met uitvoeringsdetails.
Het gaat erom dat de zorg voor goede arbeidsomstandigheden een geïntegreerd onderdeel van het ondernemingsbeleid wordt. Dat degenen die belast zijn met de inrichting van werkplekken weten dat ze de arbodienst erbij moeten halen. Omdat deze dienst juist om zijn specifieke deskundigheid verplicht is gesteld!

Twijfelen achterbanleden over de omvang van de toegemeten werkplek? Dan kunnen ze terecht op het spreekuur van de arbodienst . De vraag van de werknemer is dus niet verkeerd, maar de reactie van de OR kan beter een andere zijn.
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

1 reactie

  1. D.R. van der Bliek op

    Help! Ik moet mijn werkplek gaan delen met een stagiaire, met andere woorden op mijn schoot. Hoe kan ik dit oplossen!
    Ik werk in het Kinder- en Jongerenwerk, heb in het verleden ook met stagiaires gewerkt, maar die hadden een eigen werkplek, Maar nu………………

Reageer