Meer gezondheid en diversiteit in CAO’s

0

Werkgevers en werknemers moeten meer moeite doen om thema’s als gezondheidsmanagement en diversiteitsbeleid in CAO’s op te nemen. Dit vindt de werkgeversorganisatie AWVN.

Op dit moment komt dit soort belangrijke thema’s volgens AWVN-directeur Hans van der Steen nog steeds te weinig aan de orde in CAO’s. Uit een evaluatie van AWVN onder driehonderd CAO’s die eind 2005 zijn afgesloten blijkt bijvoorbeeld dat er in 18 procent van de gevallen iets is geregeld op het gebied van gezondheidsmanagement. Ook slimmer werken is in 18 procent van de CAO’s vastgelegd. ‘Niet slecht. Hieruit blijkt dat er al aardig wat bedrijven zijn die met sociale innovatie bezig zijn. Maar het kan beter wat ons betreft’, aldus een woordvoerder van de AWVN.  ‘We zijn ervan overtuigd dat onderwerpen die het sociaal beleid en de ontwikkeling van medewerkers betreffen vaker op de agenda moeten komen te staan van zowel werkgevers als werknemers. Ook OR’en zouden dit wat ons betreft dan ook vaker moeten aankaarten. Hierdoor neemt niet alleen vaak de arbeidsproductiviteit toe, het is tevens in het belang van het welzijn van de medewerkers zelf.’
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer