OR Laurus vroeg niet om bemiddeling

0

De ondernemingsraad van het supermarktconcern Laurus ontkent dat het de Raad van Commissarissen heeft ingeschakeld om een conflict in de top van het concern te beëindigen.

Berichten daarover verschenen gisteren en vandaag in de pers.‘Ik kan zeggen dat deze berichtgeving absoluut niet klopt’, zegt een woordvoerder van de ondernemingsraad van Laurus. ‘We hebben niemand om bemiddeling of iets dergelijks gevraagd.’
Die zou nodig zijn, omdat er binnen de hoofddirectie ruzie zou heersen tussen voorzitter Harry Bruijniks en zijn financiële directeur Kenaad Tewarie. Ze betwisten de toekomst van Super de Boer, een onderdeel van Laurus. Waar Bruijniks van mening is dat deze winkelformule zelfstandig kan overleven, zou Tewarie vinden dat het management ervan moet worden versterkt, of anders beter aansluiting kan worden gezocht bij een groter geheel.
De ondernemingsraad wil het conflict bevestigen noch ontkennen.‘We doen er simpelweg geen enkele uitspraak over’, aldus de OR-woordvoerder.
 
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer