Oud-werknemers NS eisen schadevergoeding

0

Zeven oud-werknemers van de NS hebben bij Bureau Beroepsziekten FNV aan de bel getrokken en een schadeclaim ingediend bij hun voormalig werkgever. Het gaat om bedragen variërend van vijftigduizend euro tot enkele tonnen.

De oud-werknemers eisen deze compensatie omdat ze arbeidsongeschikt zijn geworden nadat de NS hen niet goed heeft opgevangen na zelfdodingen en geweldsdelicten waarmee ze tijdens hun werk werden geconfronteerd. De COR onthoudt zich van elk commentaar maar de vakbond wil hier wel iets over kwijt. ‘De oud-medewerkers hebben zich op eigen initiatief gemeld bij het Bureau Beroepsziekten.
 
Er is hierover dan ook weinig tot geen overleg gevoerd met de achterban’, aldus Jan de Jong, bestuurder FNV Spoor. Toch zouden dit soort zaken wat hem betreft meer op de agenda moeten staan van or-en. ‘Maar ook op die van de werkgever en vakbonden. Wat dat betreft steek ik ook de hand in eigen boezem. Niet alleen heeft de cor te weinig gedaan om getraumatiseerde medewerkers te helpen, hetzelfde geldt voor ons en uiteraard de werkgever. Maar we zien nu de gevolgen van dit verwaarloosde beleid. Het wordt dus hoog tijd dat we hier met z’n allen aandacht voor hebben. En dus zetten we dit onderwerp in ieder geval ook op de agenda van het aankomend vakbondsoverleg.’

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer