Vraag over ziektenkostencompensatie

0

“Wij krijgen veel vragen van
ex-particulierverzekerden over ziektekostencompensatie. De bestuurder geeft aan
de markt te volgen. Het probleem is dat er maar weinig speelt in de markt
omtrent dit onderdeel.”

Op het gebied van particuliere ziektekosten is er in de markt veel gebeurd. Een aantal werkgevers heeft het wegvallen van de bijdrage in particuliere ziektekostenregeling gebruikt om de hele bijdrage te schrappen. Anderen hebben een compensatie-afbouwregeling opgesteld.

In een aantal CAO’s zijn er afspraken gemaakt over bijdrage van de werkgever bij eventuele aanvullende verzekeringen. Kortom: de reacties zijn divers. Als u zegt dat uw werkgever de markt volgt, welke markt bedoelt uw werkgever dan?

In wat voor organisatie werkt u precies? Hoe komen bij u afspraken over arbeidsvoorwaarden tot stand en wie is de onderhandelende gesprekspartner. De vakbond? De OR? Individuele medewerkers?

Afhankelijk van de situatie kunt u met overlegpartners afspraken maken. Belangrijk is om wel eerst bij uw doelgroep te inventariseren welke financiële consequenties de wijzigingen tot gevolg hebben. Niet iedereen is er op achteruit gegaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer