Onderwerp: Arbeidsvoorwaarden

Wanneer de arbeidsvoorwaarden binnen een organisatie wijzigen kan de Ondernemingsraad(OR) om advies worden gevraagd. Binnen de arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld het loon, de arbeidsduur, soorten contracten en onkostenvergoedingen geregeld. Deze zijn onderverdeeld in primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij deze primaire arbeidsvoorwaarden (bijv. salaris, arbeidsduur) heeft de OR geen rol. Wanneer het gaat om het wijzigen van sommige secundaire arbeidsvoorwaarden (genoemd in artikel 26 lid 1 WOR) zoals een vakantieregeling, dan kan de OR afspraken maken met de desbetreffende werkgever.

Artikelen over arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Bezuiniging KLM belemmert cao-overleg

KLM mag volgens de rechter op vluchten minder cabinepersoneel inzetten, maar de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) stelt dat KLM die bezuiniging eerst moet schrappen voordat nieuw cao-overleg kan beginnen.

Arbeidsvoorwaarden
Werkgevers ‘morrelen’ aan ontslagvergoeding

Werkenden moeten, nog veel meer dan nu het geval is, zelf de regie nemen over hun loopbaan. Er moet fors meer worden geïnvesteerd in opleiding. De transitievergoeding moet worden gekoppeld aan opleiding om zo werknemers sneller weer aan werk te helpen. Dat staat in de arbeidsvoorwaardennota 2017.

Arbeidsvoorwaarden
OR daagt KLM voor rechter

De OR van KLM stapt naar de rechter vanwege het besluit van de luchtvaartmaatschappij om op een deel van de vluchten naar verre bestemmingen minder cabinepersoneel in te zetten. De zaak dient volgende week bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

1 2 3 111