Verzet OR NS tegen nieuw werkrooster

0

De ondernemingsraad van NS Reizigers is in actie
gekomen tegen een nieuw, voorlopig werkrooster voor het rijdend personeel. ‘De
OR heeft de directie tijdens een werkoverleg het signaal gegeven dat dit nieuwe
rooster niet kan’, zegt OR-secretaris Jan Arndts.

Vanmiddag overleggen OR en directie over het werkrooster.

Het nieuwe rooster dat de NS in 2007 wil invoeren, ziet er volgens Arndts ‘somber’ uit. ‘De NS wijzigt de werkroutes waardoor personeelsleden moeten veranderen van standplaats. Dat is niet wenselijk.’ Onder het personeel en bij vakbonden is onrust ontstaan over het voorlopige rooster. Begrijpelijk, meent de OR-secretaris. ‘Iedereen heeft de diepe crisis van 2001 nog in het hoofd.’

In dat jaar verzetten de werknemers zich tegen het voornemen van de NS om personeel op vaste routes te laten rijden, het ‘rondje om de kerk’. Uiteindelijk is de NS uit die crisis gekomen door samen met het personeel een nieuw werkrooster te ontwikkelen. Arndts: ‘Een hartstikke goed rooster met werkvariatie, waardoor iedereen lekker in zijn vel zit. Het ziekteverzuim ging omlaag en de klanttevredenheid omhoog.’ De secretaris ‘vreet zijn hoed op’ als de NS-directie de positieve gevolgen van het rooster uit 2001 negeert. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer