Wat is de rol van de OR bij ontbreken CAO?

2

“Onze onderneming valt niet onder een CAO en
de werkgever onderhandelt met de OR over onder meer de hoogte van de
salarissen. Wat zijn daarbij onze rechten?”

Zonder aanvullende afspraken heeft de or geen andere rechten dan de algemene bevoegdheden van informatie en overleg. Daar staat tegenover dat de medewerkers ook niet gebonden zijn aan wat de OR afspreekt over hun arbeidsvoorwaarden.
Als u deze rol inderdaad wil vervullen – niemand kan u ertoe dwingen – dan kunt u zich maar beter goed in de kwestie verdiepen, een passende ondernemingsovereenkomst afsluiten voor extra bevoegdheden en faciliteiten, en de achterban vragen of zij ermee akkoord gaan dat de or gaat optreden als onderhandelaar inzake arbeidsvoorwaarden.
 
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

2 reacties

  1. Ilona van den Broek op

    Bij ons in de organisatie is dit het geval. Echter in het handboek arbeidsvoorwaarden staat dat dit in overleg met de OR wordt afgesloten. Dus heel veel dingen zijn instemmingsplichtig.

  2. Bij ons in het bedrijf voert de OR ook de onderhandelingen voor de arbeidsvoorwaarden. Wij, als OR, hebben toch het gevoel dat de directie uiteindelijk krijgt wat ze wil, hoe goed wij ook ons best doen. Onze bevoegdheden reiken niet zo ver, dat we daadwerkelijk veel invloed kunnen uitoefenen. Wie heeft hier ook ervaring mee?

Reageer