Arbodienst stapt op na wantrouwen OR

0

De Bedrijfspoli, een arbodienst uit Nijmegen, heeft de samenwerking met kabelmaker Smit Draad opgezegd. Reden hiervoor is onder meer dat de ondernemingsraad van Smit Draad geen vertrouwen heeft in het gezondheidsonderzoek dat De Bedrijfspoli zou gaan uitvoeren.

Vorige maand kwam Smit Draad in opspraak en zegde de OR het vertrouwen in de directeur op. Volgens diverse medewerkers heeft de directie het personeel willens en wetens blootgesteld aan gevaarlijke chemische stoffen, wat geleid heeft tot gezondheidsklachten. Smit Draad zei toen alles in het werk te stellen om het vertrouwen van de medewerkers en de OR te herstellen en dat de organisatie een onderzoek wilde laten uitvoeren naar de gezondheidsproblemen en de arbeidsomstandigheden. Dit onderzoek zou uitgevoerd worden door De Bedrijfspoli. De ondernemingsraad van Smit Draad is daarvan niet op de hoogte gesteld en heeft daardoor geen vertrouwen in het onderzoek.
Het feit dat de OR geen vertrouwen had in het onderzoek was voor de arbodienst reden om het contract met Smit Draad op te zeggen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer