CNV wil doorstart Veilig en Gezond Werken

0

Gezond doorwerken tot het pensioen, psychische belasting
en omgaan met agressie. Deze arbothema’s leven onder werknemers, blijkt uit het
project Veilig en Gezond Werken van het CNV.

Drie jaar geleden startte het CNV met het project Veilig en Gezond Werken om werknemers bewust te maken van arbeidsomstandigheden en om arbonetwerken te stimuleren. De vakbond ontwikkelde een website en organiseerde 100 bijeenkomsten en workshops over arbeidsomstandigheden.
 
Het CNV inventariseerde de arbothema’s die leven onder werknemers. Men bleek veel aandacht te hebben voor gezondheidsonderwerpen, zoals gezond doorwerken tot het pensioen, psychische belasting en omgaan met agressie. Voor de workshops die de vakbond vervolgens organiseerde was en is er veel interesse. Ook is er veel vraag naar trainingen voor preventiemedewerkers.
 
Gedurende het project ontstonden tussen arboprofessionals langdurige contacten. Netwerken tussen ondernemingsraden en andere betrokkenen bij arbeidsomstandigheden bleven uit. Uit het project bleek dat netwerken makkelijker ontstaan tussen individuele werknemers die iets gemeen hebben of in een situatie verkeren waarbij de gezondheid in het geding is. In oktober stopt de subsidie van het ministerie van SZW aan het project.
Het CNV hoopt op een doorstart van Veilig en Gezond Werken

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer