Onderwerp: OR-werk

Een Ondernemingsraad(OR) lid komt in aanraking met veel verschillende taken en rechten. Omdat dit zo’n breed onderwerp betreft, komen alle onderwerpen hier aan bod. Van de verkiezingen tot het maken van het jaarverslag, maar ook het initiatiefrecht, instemmingsrecht (artikel 27), adviesrecht en informatierecht worden behandeld. Daarnaast proberen veel Ondernemingsraden de medezeggenschap te vernieuwen. Op welke manier doe jij dit? En hoe is de communicatie tussen het bestuur en de achterban geregeld?

Artikelen over OR-werk

OR-werk
Geldverspilling bij de politie? Tijd voor satire!

De geldverspilling bij de centrale ondernemingsraad van de politie is een buitengewoon trieste zaak. De COR heeft zijn conclusies getrokken, Frank Guilty en de rest van de COR zijn opgestapt en het onderzoek naar de zaak is uitgebreid naar de oud-korpschef en de verantwoordelijke ministers. Het is een kwestie die het imago van de medezeggenschap mogelijk schaadt. Toch wilden wij jullie een hilarisch fragment over deze zaak, uit Zondag met Lubach, niet onthouden.

OR-werk
Oud-korpschef Bouman op non-actief

Voormalig korpschef Gerard Bouman legt hangende het onderzoek naar zijn mogelijke rol bij de geldverkwisting door de centrale ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie tijdelijk zijn adviseurswerk voor de politie neer. Dat heeft minister van der Steur deze week bekendgemaakt

OR-werk
COR nationale politie treedt terug

De leden van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie zijn maandagavond opgestapt. Aanleiding is een onderzoek waaruit naar voren kwam dat aanzienlijke geldbedragen uit het budget van de COR zijn verspild.

Arbo
‘Onderzoek behalve korpschef ook minister’

Het onderzoek naar de geldverkwisting door de ondernemingsraad van de Nationale Politie moet zich niet alleen richten op oud-korpschef Gerard Bouman, maar ook op de minister van Veiligheid en Justitie. Dat wil bijna de gehele oppositie in de Tweede Kamer.

OR-werk
OR ING: heroverweeg keuze Filipijnen

De centrale ondernemingsraad van ING heeft in een brief het bestuur van de bank gevraagd om nog eens goed na te denken over het plan om de ICT-werkzaamheden te verplaatsen naar de Filipijnen. De COR hekelt de situatie rondom de mensenrechten in het land, schrijft De Telegraaf.

OR-werk
Uitkomst onderzoek politie verontrustend

De ondernemingsraad van de politie heeft het er van genomen de laatste jaren. Een groot deel van het budget van 1,6 miljoen euro ging op aan dinertjes, feestjes, partijtjes en overnachtingen met, in het Amstel Hotel zelfs een champagneontbijt. Ook werden onder anderen imagocoaches ingehuurd.

1 2 3 241