Heeft het dagelijks bestuur meer bevoegdheden dan de OR-leden?

0

“Heeft het dagelijks bestuur meer
bevoegdheden dan OR-leden? En mag de directie aan hen zwijgplicht opleggen
volgens artikel 20 van de WOR

 en de OR informatie op deze manier
onthouden?”

Alle informatie die een bestuurder of directie verstrekt aan een van de leden van de OR is daarmee ook automatisch openbaar voor de gehele OR. Het is zaak om er als OR voor te waken dat de bestuurder zwijgplicht oplegt aan de voorzitter.

In de praktijk kan het inderdaad voorkomen dat een bestuurder informeel zaken wil bespreken met de voorzitter die hij liever nog niet bij de voltallige OR bekendmaakt. Het is aan de voorzitter om duidelijk te maken dat de bestuurder zijn positie als voorzitter naar zijn collega’s van de OR toe ongeloofwaardig maakt daardoor.

Indien er sprake is van geheimhouding van informatie die de OR toekomt, dienen hierover met de gehele OR afspraken te worden gemaakt (zie artikel 20 van de WOR ).

 

Hoe stel je als OR een goed dagelijks bestuur (DB) samen? En wat zijn vervolgens de taken van het DB? Lees de volgende twee artikelen>>
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer