Methodiek voor nieuw aannamebeleid instemmingplichtig?

0

“Er wordt binnenkort een nieuw aannamebeleid in onze
organisatie geïntroduceerd. Dat is instemmingplichtig. Vooruitlopend hierop is
al gekozen voor een methodiek en zijn HR-adviseurs opgeleid. Is die methodiek
niet ook instemmingplichig?”

Terecht merkt u op dat er over regelingen ten aanzien van het aannamebeleid instemming gegeven moet worden door de OR. Het gaat dan echt over regelingen die het gevolg zijn van een bepaald aannamebeleid.

U geeft aan dat er in uw organisatie gekozen is voor ‘een methodiek’. Ik weet niet precies wat u hiermee bedoelt. Gaat het om een speciale methodiek voor werving en selectie?

Het is inderdaad belangrijk om te bespreken wat er op dit moment precies in uw organisatie aan de orde is en vastgesteld wordt. Zo kunt u uw mening daarover als OR geven met het instemmingsrecht. Terecht merkt u op dat als HR-adviseurs al getraind worden het belangrijk is om hier overleg over te hebben. Op die manier voorkomt u dat er zaken besloten worden die nog met de OR besproken moeten worden.
 

Kortom: neem het initiatief. Stel het aan de orde. Vraag na wat er precies aan de orde is en wanneer dit met de OR besproken gaat worden, vooruitlopend op het invoeren van allerlei zaken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer