Omvang ambtelijk secretariaat?

0

De ondernemingsraad wil voor achttien uur per week ambtelijk secretariaat. De directie vindt dat buitensporig voor zo’n kleine organisatie met driehonderd werknemers. Is dat zo? Wat is een redelijke omvang van ambtelijk secretariaat?

Er ligt minder verband met de omvang van de organisatie dan met de urenvrijstelling voor de OR-leden. In het bijzonder voor voorzitter en secretaris. Meer ambtelijk secretariaat vermindert de werkbelasting op de gekozen OR-leden en verhoogt de kwaliteit van de medezeggenschap.

Het beste is het om de werkzaamheden van de raad en zijn commissies stuk voor stuk te benoemen en te voorzien van een tijdsbeslag. Bij elke activiteit past de vraag wie deze het beste kan uitvoeren. Dat leidt tot een overzicht van de benodigde tijd per functie, waaronder die van de ambtelijk secretaris.

Levert het te voeren overleg met de bestuurder onvoldoende resultaat op? Dan kunt u de vraag voorleggen aan de bedrijfscommissie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer