OR daagt ING mogelijk voor de rechter

0

Binnen een maand zal duidelijk worden of de ondernemingsraad van ING Facility Management de directie van het ING-bedrijfsonderdeel voor de rechter daagt.

De reden voor de mogelijke rechtzaak is dat de directie van Facility Management onverwachts een overeenkomst over outsourcing met de ondernemingsraad opzegde.

In de overeenkomst tussen OR en directie is vastgelegd dat medewerkers van uitbestede werkzaamheden onder de ‘ING-vlag’ blijven. Daardoor behouden ze het arbeidsvoorwaardenpakket van de bankverzekeraar. ING Facility Management wil nu de afdeling mailservices en de reproafdelingen, waar circa 250 mensen werken, outsourcen. Ook de medewerkers wil ING ‘overdoen’ aan de leverancier. Volgens de OR van Facility Management mag de directie de werkzaamheden wel uitbesteden, maar de medewerkers niet overhevelen naar de beoogde leverancier vanwege de in 2000 afgesloten overeenkomst.

‘De afspraken uit 2000 zijn na onderhandelingen gemaakt en kunnen nu niet zomaar eenzijdig worden opgezegd’, zegt OR-voorzitter Guus van der Laak. Aangezien er destijds geen looptijd is vastgelegd, kan de overeenkomst volgens Van der Laak alleen beëindigd worden als beide partijen daarmee instemmen. De OR wil de overeenkomst echter niet opzeggen. De directie van ING Facility Management is van mening dat ING wel degelijk het recht heeft de werkzaamheden en medewerkers uit te besteden. Van der Laak: ‘Als de directie de voorgenomen plannen doorzet, rest ons niks anders dan de gang naar de kantonrechter. Ik denk dat de OR dan heel sterk staat.’

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer