OR NS bemoeit zich met zomerbroek

0

De lange broek van conducteurs en machinisten van
de Nederlandse Spoorwegen bleek afgelopen weken veel te warm. Na druk van
vakbond en ondernemingsraad belooft de directie voor de zomer van 2007 met een nieuwe
zomerpantalon te komen. De kledingcommissie van de OR houdt de vinger aan de
pols.

Bij de onderdeelcommissies kwamen zo veel klachten van conducteurs en machinisten binnen over de te warme broek dat er wel iets moest gebeuren’, zegt machinist Jan Arndts, OR-secretaris bij NS Reizigers. ‘Als de temperatuur wekenlang rond of boven de dertig graden ligt, dan is de stof van de pantalon gewoon veel te dik.’ Na aandringen van spoorwegvakbond VVMC en de OR gaat NS Reizigers nu op zoek naar een dunnere zomerbroek.

Tot twee jaar geleden bestond de uitrusting van het rijdend personeel nog uit een zomer- en winterpantalon, maar bij de invoering van een nieuwe kledinglijn is de zomerbroek vervallen. Een slechte beslissing, blijkt nu. Naast een nieuwe pantalon krijgt het rijdend personeel waarschijnlijk ook een dunnere zomerblouse. De OR wil dat de nieuwe kledinglijn vóór de zomer van 2007 wordt ingevoerd.

  

De kledingcommissie van de OR zal bij het traject, dat moet leiden naar een nieuw zomertenue, betrokken zijn. Arndts: ‘Als een kledingstuk niet bevalt, gaat het terug naar de leverancier, die de ongemakken dan moet aanpassen.’ De OR besteedt veel aandacht aan draagcomfort en veiligheid van de kleding. ‘Op alle fronten moet personeel zo aangenaam mogelijk functioneren. In een stugge of te warme broek is het eenmaal niet prettig werken.’

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer